Sockerkaka
Vi gjorde en enkel sockerkaka för att testa vår nya ugn och sockerkakan blev alldeles perfekt som lite kvällsfika. Här kommer vårt recept på sockerkaka!
Recept: Sockerkaka
Ingredienser
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 75 gram margarin
- 1 dl mjölk
- Ströbröd
Instruktioner
- Börja med att smöra din sockerkaksform och bröa den. Sätt sedan igång ugnen på 175°C.
- Ta fram en skål och vispa äggen och sockret så att det blir poröst, använd gärna elvisp.
- Häll i vaniljsocker och bakpulvret och rör ihop med vispen.
- Tillsätt allt vetemjölet och rör ner det försiktigt i smeten.
- Smält nu smöret och häll sen i mjölken i smöret och rör om. Häll i blandningen i smeten och rör om.
- Häll i smeten i din form och sätt in snabbt i ugnen då jäseffekten påbörjas av smörblandningens värme.
- Grädda i 175°C under cirka 35-45 minuter.
- Innan du stjälper ur sockerkakan ur sin form kan du låta den svalna lite då den håller ihop bättre när det svalnat lite.
Sockerkaka är ett underskattat bakverk, så enkelt och så gott!
Ja, precis. Riktigt gott och enkelt att göra! :)
Ska det vara 3 dl MJÖL, inte MJÖLK väl?
Oj, ja det blev lite fel där. Tack för att du uppmärksammade det, ändrar det direkt!