Äppelkaka
Efter att ha läst om Kryddburkens Äppelgrottor blev jag extremt sugen på något med äpple och kanel. Jag rotade fram ett gammalt recept på en äppelkaka med kanel som fick bli räddningen och det blev riktigt gott!
Recept: Äppelkaka
Ingredienser
Kaksmeten
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Fyllning till äppelkakan
- 2 st äpplen
- 4 msk strösocker
- 1 msk kanel
Instruktioner
- Ta fram en form och smöra den och på med lite ströbröd. Sätt sen igång ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop smöret och sockret och tillsätt sedan bakpulvret samt ägget och rör ihop till en smet. Blanda sedan i mjölet och mjölken i smeten.
- Nu kan du hälla i smeten i formen och påbörja fyllningen till kakan.
- Skala dina äpplen och skär i klyftor. Blanda ihop sockret och kanalen i en tallrik och doppa äppelbitarna i blandningen. Tryck ner några av äppelklyftorna i smeten och lägg några ovanpå.
- In i ugnen på 175°C i ungefär 35-40 minuter.
Fin blogg! Vad gör du en torsdag som denna? :)
Händer just nu? :D
oh, mums! Finns det någon bättre kombination än äpple och kanel? Låter toppen, verkligen, och ser riktigt gott ut också <3
Visst är det gott, jag är extremt svag för alla bakverk med äpple och kanel. Går ju inte att misslyckas med det, blir gott oavsett vad man gör med det! :)