Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning
Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning är en perfekt måltid om man ska bli många till middagen. Det sköter sig själv i ugnen och det är otroligt smidigt om man inte vill spendera hela kvällen i köket med att laga mat. Så istället för att stå vid spisen och röra i kastruller kan man ta ett glas vin, prata och umgås. Vilket man gärna vill göra när man har vänner över på middag, eller vad säger ni?
Recept: Helstekt fläskfilé med grönsaksblandning
4 portioner
Ingredienser
- Helstekt fläskfilé:
- 500g fläskfilé
- ½ msk torkad timjan
- 1 dl olja
- 1 tsk soya
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- Grönsaksblandning:
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 3 potatisar
- 4 små morötter
- 1 färsk majskolv
- 8 st plommontomater
- 1 liten rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd paprika
- 8 st färska champinjoner
- ev. 100g fetaost
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och blanda olja, timjan, soya, salt och peppar i en plastpåse och lägg ner fläskfilén i påsen.
- Låt den få marineras någon timme i kylen.
- Stek sedan fläskfilén hastigt i en grillpanna så den får en fin yta. Lägg sedan över den i en ugnsform.
- Klyfta potatisen och morötterna och lägg i ugnsformen med fläskfilén. Dela sedan majskolven i mindre bitar och lägg i formen.
- Dela löken, vitlöken och paprikan grovt och lägg i formen.
- Nagga tomaterna med en gaffel försiktigt och lägg sedan även i tomaterna och de färska champinjonerna i formen.
- Häll över olivoljan och strö flingsaltet och ev. smulad fetaost över grönsaksblandningen.
- Sätt in i ugnen på 225º i ca 20-30min, tills fläskfilén har en temperatur på 73º och grönsaksblandningen har lite tuggmotstånd kvar. Vira sedan in köttet i folié och låt den få vila 10-15min, innan du skär upp den.
- Servera med tzatziki och en kall béarnaise eller en rödvinsås till.
Jo, det har jag. Har spärrat SIM-koret och låst telefonen men det går bara att spåra den när den är uppkopplad till Internet tydligen, vilket den inte verkar va… :(