Korv Stroganoff
Korv stroganoff med ris är en riktig klassiker som är en utmärkt rätt på vardagen, när man kanske har en del att stå i. Det går att variera i det oändliga, man kan tillsätta bland annat bostongurka, passerade tomater och paprika m.m. Det är bara fantasin som sätter stopp för en!
Recept: Korv Stroganoff
2-3 portioner
Ingredienser
- 1/3 falukorvsring
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl mjölk
- 2 dl grönsaksbuljong
- 0.5 dl heinz chilisås
- 2 msk heinz ketchup
- 1 tsk bostongurka
- ½ riven morot
- 1 tsk finhackad röd paprika
- ½ finhackad lök
- ½ tsk smör
- svart -och vitpeppar
- salt
Instruktioner
- Skiva falukorven i långa bitar
- Stek i smör tillsammans med lök, paprika och morot
- Slå på creme fraiche, grönsaksbuljong och mjölk. Låt det få koka upp.
- Tillsätt sedan chilisås, ketchup och bostongurka. Ha sedan i svart -och vitpeppar samt salt.
- Låt det få småkoka några minuter och smaka eventuellt av med mer kryddor. Servera det tillsammans med nykokt ris
Blev väldigt mycket vätska. Är mängderna verkligen rätt: 2dl crème fraiche, 2dl buljong, 1dl mjölk?? Med vänlig hälsning, Jenny
Hej Jenny!
Vill man ha mindre vätska så kan man självklart minska på mängderna. Vi brukar göra stroganoff med mycket ”sås”, men tycker man det blir för mycket kan man halvera mängden buljong och mjölk! :)