Nektarinpaj
Nektarinpaj är inget som jag smakat tidigare men idag var det dags att baka en då vi hade en del nektariner kvar som skulle slängts annars. Pajen blev godkänd men jag tycker personligen mer om persikor än nektariner men det är ju en smaksak.
Recept: Nektarinpaj
Ingredienser
- 3 nektariner
- 1 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 100 gram smör
Instruktioner
- Skölj nektarinerna i rinnande vatten och skiva de sedan i lagom stora bitar. Lägg i en pajform.
- Blanda ihop socker ,vetemjöl, havregryn och smör till en smulig deg och strö över nektarinerna.
- Grädda i 20 minuter på 225 grader.
- Servera med glass eller vaniljsås.
Jag föredrar nog nektariner framför persikor faktiskt. Tror mest att det är skalet. Jag gjorde nektarinkräm av mina mjuka nektariner förra veckan. Gott gott!!
Gott :D