Lasagne
Lasagne är en perfekt bjudrätt, enkel att göra i en stor plåt och det är omtyckt av de flesta. När vi gör lasagne brukar vi ta i lite av vad vi har hemma. Det blir en kylskåpsrensning och denna gången blev det en helt fantastiskt god lasagne, som jag bara måste dela med mig av!
Recept: Lasagne
Ingredienser
4 portioner
- 500g nötfärs
- 1 finhackad morot
- 4 färska skivade champinjoner
- 1 skivad tomat
- ½ finhackad gul lök
- 1-2 finhackade vitlöksklyftor
- 400g finkrossade tomater
- 1 dl chilisås
- 1 dl creme fraiche
- 5 msk ketchup
- 2 msk olivolja
- färsk basilika
- svartpeppar
- flingsalt
- mozzarella
- 10st lasagneplattor
Bechamelsås:
- 1,5 dl mjölk
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk vetemjöl
- finriven muskotnöt
- vitpeppar
- ev. 100g riven prästost
Instruktioner
- Stek nötfärsen i olivolja, ha i morot, lök, vitlök och tomat. Vänd ner creme fraiche, chilisås, finkrossad tomat, ketchup och färsk basilika. Låt koka upp något och smaka av med salt och peppar.
- Gör sedan bechamelsåsen genom att blanda ut vetemjölet med lite av mjölken.
- Häll sedan i resten av mjölken & grädden och koka upp under omrörning.
- Ha i vitpeppar och lite finriven muskotnöt. Man kan ev. ha i lite riven ost i såsen om man så önskar, tänk då på att ha i det sist och att dra av kastrullen från plattan. Annars kan såsen bli grynig.
- Häll sedan lite bechamelsås i botten av formen och lägg på två lasagneplattor.
- Täck sedan med köttfärs och två plattor till. Häll över lite bechamelsås och fortsätt göra så tills köttfärsen är slut.
- Avsluta med bechamelsås på toppen och riven prästost. Låt stå i ugnen i 20min i 225º, låt den sedan få vila i 5min innan du serverar den.
Lämna ett svar