Muffins med äpple och kanel
Muffins med äpple och kanel är egentligen ett riktigt höstrecept, men man kan lika gärna äta den vilken dag på året som helst. Smeten blir farligt god och det är nästan så att den tar slut innan man fyllt formarna.
Recept: Muffins med äppel och kanel
12 muffins
Ingredienser
- 2 ägg
- 50g smör
- 1½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 1 tsk kanel
- 1 äpple
Instruktioner
- Skala och hacka äpplet i bitar.
- Vispa ägg och socker poröst och smält smöret i en kastrull.
- Blanda ner mjölken i smöret och häll i äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel.
- Blanda försiktigt ner i smeten. Vänd sist ner äpplet och häll i muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen på 225º i ca 8-10min.
Lämna ett svar