Ananaspaj
Ananaspaj är väldigt gott och friskt och denna ananaspajen är något för dig om du är en riktigt ananas-älskare! Den blir godast med färsk ananas, men har man inte tillgång till det går det bra med t.ex krossad ananas på burk.
Recept: Ananaspaj
1 ananaspaj / ca 6 portioner
Ingredienser
Fyllning:
- 1 färsk ananas alt. 500g krossad ananas
- 2 dl lätt creme fraiche
- 3 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl strösocker
- ev. 2 msk Malibu rom
- 1 ägg
Pajdeg:
- 150g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk ljus sirap
Instruktioner
- Blanda smör, mjöl, strösocker, sirap och bakpulver i en matberedare. Kör tills det blir en grynig massa.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten.
- Skala ananasen och ta ev. bort fruktköttet i mitten av ananasen då den kan vara hård och träig. Skär den sedan i småbitar och låt all fruktjuice få rinna av.
- Blanda creme fraiche, ägg, strösocker, vaniljsocker och ev. Malibu rom i en bunke. Blanda i ananasen och häll över smeten i pajformen. Grädda i 175º i mitten av ugnen i ca 30-40min. Servera den gärna varm med en kula vaniljglass till.
Jag har faktiskt aldrig smakat Malibu, men jag kan tänka mig att kokossmak sitter som en smäck i pajen.
Absolut, det blir riktigt gott!
Annanaspaj är ju SÅ gott. Nu blev jag riktigt sugen. ;)
Ananaspaj är en favorit här hemma! :) / Bakspecialisten – jexxicaa.blogg.se