Grillad ryggbiff och halloumi med ugnsrostad potatis
Grillad ryggbiff är väldigt gott på sommaren. Idag slängde vi på ett par ryggbiffar som fått dra i en marinad. Det är så snabbt, lätt och framför allt så är ryggbiff fantastiskt gott. Till det grillade köttet blev det grillad halloumi och ugsnrostad potatis med paprika, champinjoner, lök och vitlök och timjan.
Recept: Grillad ryggbiff med Halloumi och ugnsrostad potatis
Ingredienser
- 2 ryggbiffar
Marinad:
- ½ dl olja
- ½ tsk havssalt
- ½ tsk grovmalen peppar
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk soya
- 1 tsk grillkrydda
Ugnsrostad potatisblandning:
- 4 små potatisar (ex cypriotisk färskpotatis)
- ½ röd paprika
- 6 hela champinjoner
- 1 liten lök
- 1 vitlök
- 1 tsk timjan
- ½ dl olivolja
- 1 tsk havssalt
- ½ tsk svartpeppar
Halloumi:
- 200g halloumi
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk olivolja
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en platspåse. Lägg ner ryggbiffen och blanda runt så köttet täcks av marinaden. Låt ligga kallt i minst 2h. Grilla sedan ryggbiffarna i ca 7-10min för att få det medium.
- Skrubba och dela potatisen i halvor. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela champinjoner. Dela löken, vitlöken och paprikan grovt och lägg i formen. Häll över olivolja, salt, svartpeppar och timjan. Blanda alltsammans och ställ in i 200º i ca 20min tills potatisen är klar
- Dela halloumin i 1cm tjocka skivor. Pensla på med olivolja och mal svartpeppar över. Grilla ca ½-1min per sida. Servera allt tillsammans med en tzatziki, Lohmanders bearnaise och en iskall cider.
Lämna ett svar