Kyckling i gräslökssås
Idag blev det kyckling i gräslök som åts efter att ha sprungit runt hela dagen och knappt haft en enda lugn minut. Efter en del ärenden på stan åkte jag hemåt och anlände precis i tid till middagen, som idag bestod av kyckling i gräslökssås. Ibland är det allt bra skönt att komma hem till en klar middag, som bara väntar på en på köksbordet.
Recept: Kyckling i gräslökssås
2 portioner
Ingredienser
- 1 stor kycklingfilé
- 150g champinjoner
- 1 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- En näve gräslök
- 1 ½ msk soya
- salt och svartpeppar
- 4 msk vitt vin
- 1 hönsbuljongtärning
- ev. maizena för redning.
Instruktioner
- Dela kycklingfilen grovt och stek i smör i en gjutjärnspanna. Salta och peppra.
- Skiva champinjonerna och lägg ner i pannan, fräs tills de fått färg.
- Slå på grädden, creme fraichen, vinet, soyan och hönsbuljongtärningen.
- Låt puttra i 10min och smaka av med ev mer salt och peppar.
- Klipp ner gräslöken och servera med ris eller pressad potatis.
Lämna ett svar