Schnitzel med champinjonsås
Schnitzel med champinjonsås är en favorit och herregud vad god dagens middag blev! Det var så längesedan jag sist åt schnitzel med gröna ärtor och klyftpotatis. Och med en riktigt krämig och god champinjonsås till blir detta fantastiskt gott. Champinjonsåsen är så enkel att göra och den kräver minimal insats.
Recept: Schnitzel
Ingredienser
- 2 skinkschnitzlar
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- smör
- olja
Instruktioner
- Blanda ströbröd, salt och svartpeppar på en tallrik.
- Vispa upp ägget och häll i en djup tallrik. Doppa sedan schnitzlarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
- Se till att ströbrödet täcker hela schnitzlen.
- Hetta upp en stekpanna med en klick smör och lite olja i.
- Stek schnitzlarna på medelvärme tills de blivit gyllen bruna.
Recept: Champinjonsås
Ingredienser
- 6 st färska champinjoner
- 2 msk smör
- 1 ½ msk vetemjöl
- salt och svartpeppar
- ½ hönsbuljongtärning
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- Någon droppe mushroom soya.
Instruktioner
- Skiva champinjonerna och fräs i smöret.
- Tillsätt vetemjölet och rör om.
- Slå sedan på grädden och mjölken. Ta ev mindre/mer för önskad konsistens.
- Ha sedan i buljongtärningen och låt det småkoka i 10min.
- Ha sedan i några droppar mushroom soya, vitpeppar och salt.
- Smaka av och servera.
Lämna ett svar