Kyckling i sötsursås
Kyckling i sötsursås är en favorit hemma hos oss, och det går att variera i det oändliga och det blir alltid gott (ja, eller oftast iaf) Vi tycker båda om mango chutney och ananas och detta har blivit lite av ett favoritrecept hos oss.
Recept: Kyckling i sötsursås
2 portioner kyckling i sötsursås
Ingredienser
- 1 kycklingfilé
- olja till stekning
- 1/3 lök i stora skivor
- 1/3 orange paprika
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk kinesisk soya
- 2 msk mango chutney
- 2 msk chilisås
- 1 burk ananas i bitar (spara spadet!)
- 2 dl vatten
- salt & peppar
- chasewnötter
- samt maizena till redning
Instruktioner
- Dela kycklingfilén i mindre bitar och stek dem i olja.
- Salta och peppra. Lägg över i en stor kastrull. Fräs sedan paprika och löken och lägg över i kastrullen. Häll på ananasen samt spadet, mango chutneyn, ingefäran och chilisåsen och låt koka upp. Späd med vattnet och häll i sojan och låt koka i 15min och red ev. med maizena till önskad konsistens.
- Servera med jasminris och chasewnötter och njut!
Gott!
Vad kul att höra! :)