Köttbullar

Köttbullar, nypotatis och gräddfil, som ni ser tjuvstartade vi med midsommarmaten igår. Nypotatis är en favorit och det är inte konstigt att man kan gå och sukta efter detta i nästan 1år, för det är så löjligt gott och enkelt. Köttbullsreceptet är efter en del test och försök, nu äntligen i klass med mammas köttbullar.

Köttbullar

Recept: Köttbullar

2-3 portioner

Ingredienser

  • 400g blandfärs (50% fläsk / 50% nöt)
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ – 1 tsk vitpeppar
  • nypa salt
  • ½ riven gul lök
  • ½ dl matlagningsgrädde.

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en bunke, knäck i ägg och blanda i lök, ströbröd och potatismjöl.
  2. Blanda runt väl och häll över grädden. Blanda ordentligt och låt stå kallt i 10min.
  3. Ha sedan i vitpeppar och salt. Hetta upp en stor stekpanna med en klick smör.
  4. Rulla färsen till små jämnstora köttbullar och stek tills de fått fin färg och är klara.
  5. Servera köttbullar med färskpotatis, gräddfil, nyklippt gräslök och ev. stekt lök.

(Inga röster)

Färs Husmanskost Recept Vardagsmat